fbpx
+36 52 557 140 mail@scada-group.hu

Szoftverfejlesztés

Szoftverfejlesztés – a modern automatizálási rendszerekért

Vállaljuk automatizálási vezérlőegységek és megjelenítő alkalmazások fejlesztését, valamint a meglévő szoftverek integrálását.

A jelfogók és a pneumatikus szabályozók egyre intelligensebbekké válnak, az Ipar 4.0 korának automatizálása naprakész informatikát követel. Vezérlőegységeink és a hozzájuk csatlakozó adatgyűjtő, megjelenítő szoftverek továbbítják a valós idejű termelési adatokat a kapcsolódó rendszerek felé. A rendszereinkben megoldható a validálás és KPI-ok felhasználásával a riportok készítése is.

Az alábbi fejlesztési feladatokban számíthat ránk:

  • Remote I/O-k, PLC-k és DCS alapú folyamatirányító rendszerek kontrollereinek programozása, megjelenítő-beavatkozó felületének konfigurálása, üzembe helyezése, karbantartása, majd rendszermérnöki szolgáltatás nyújtása (pl.: Pepperl & Fuchs, Siemens, Schneider, Omron, Emerson, Honeywell, Yokogawa, stb.).
  • A folyamatirányító és az információtechnológiai rendszerek közötti kapcsolat programozása (Modbus, TCP/IP, ODBC, OPC stb.), üzemfenntartási rendszerek konfigurálása, üzembehelyezése, rendszermérnöki tevékenység ellátása, (pl.: MTL – Emerson Asset Management Solutions [AMS]).
  • Üzemi termelésirányítást segítő technológiai információs rendszerek programozása, konfigurálása, rendszerfelügyelete, (pl.: OSIsoft Inc. (USA) Plant Information System vagy rövid nevén PI rendszer).
    Az intelligens PI rendszer gyűjti, tárolja és feldolgozza a folyamatirányító rendszerektől származó adatokat. Biztosítja a szükséges szoftvereket a mért adatok gyűjtéséhez, archiválásához, feldolgozásához és elosztásához, hogy azok vállalati szinten hozzáférhető, hasznos információvá váljanak. Real-time adatkapcsolatot nyújt a technológiai és az ügyviteli rendszerek között.
  • A predikció, prediktív analitika segíti a biztonságos üzemeltetést és az optimális időben történő karbantartást, valamint növeli a termelési hatékonyságot. A rendszer alapja az előzetesen gyűjtött adatok halmaza, melyből a célinformáció megfelelő algoritmusokkal kinyerhető (Big Data).